Az MLM-hez is fontos a UX

2016. október 05. 09:55 - Mtrvic

Reméljük, hogy ezzel mindenki egyetért, de a biztonság kedvéért, azért kifejtjük egy kicsit jobban is, hogy mire gondolunk. Az online marketing, illetve a webdesign területén nem ritka, hogy a felhasználói élményre (User eXperience – UX) hivatkoznak. Oldalak százait lehetne teleírni az ezzel kapcsolatos szakirodalommal. Megvizsgáltuk, hogy miért fontos ez egy MLM szoftver és a hozzá kapcsolódó honlap tekintetében.

48343927_l.jpg

Na, akkor most röviden. Mi az, hogy felhasználói élmény?

Felhasználói élménynek, vagyis User eXperience-nek (UX), hívják azokat a ma már nem is annyira extra tulajdonságait, funkcióit egy online oldalnak, amelytől szebb és könnyebben használható lesz. A reszponzív megjelenés, az éppen aktuális webtrendek alapján készült design, mind-mind a UX-hez tartoznak.

 

Miért olyan fontos ez?

Az internet óceánja hatalmas és percről-percre csak növekszik. Aligha van ma ennél gyorsabban táguló és dinamikusabban fejlődő szféra, éppen ezért, ami 5 éve még elfogadott és divatos volt, az ma már elavult. Az ósdi, használhatatlan oldalak pedig taszítják az érdeklődőket, ami egyértelműen nem tesz jót egy MLM cégnek sem.

A felhasználói élménynek nem csupán az a lényege, hogy csillivilli weboldalak készüljenek. Gyorsuló világunkban elsőszámú szempont, hogy az oldal:

  1. gyorsan betöltsön
  2. pár másodperc alatt átlátható legyen a felhasználó számára
  3. mobilon is könnyen értelmezhető legyen 

Ezek csak az alapok, innen indul minden. Ha ez megvan, akkor rendben, teljesül az elvárható minimum, de minél magasabb szintre pörgeti valaki a UX-et, annál sikeresebb lesz az online marketing és az e-kereskedelem virágkorának magyarországi hajnalán.

Félreértés ne essék, az alapvető UX-elvárások nemcsak az online kereskedelem, vagy az online szolgáltatók piacán kötelező. Ma már mindenki az interneten keres infót egy adott termékről, különösen igaz ez egy új piaci belépőre, vagy bevezetés alatt álló termékre.

Az MLM sem kivétel ez alól, hiszen értékesíteni is csak megbízható háttérrel lehet. Az értékesítők is örülnek, ha egy jól működő webes felületen kell dolgozniuk, vagy például a potenciális vevőknek egy felhasználóbarát honlapon tudják bemutatni a terméket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr8711754323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása