MLM: így fogjon bele II.

2016. március 23. 11:06 - Mtrvic

Az előző bejegyzésünkben már felsoroltunk 2 tanácsot, mely jól jön azoknak, akik MLM üzletbe kezdenek. Úgy gondoljuk, hogy a téma fontossága megköveteli, hogy még pontosabban írjunk a kezdő lépésekről, ezért folytatjuk a sort még 5 megszívlelendő tanáccsal.

48197891_l.jpg

  • Küzdje az elutasítástól való félelmét és ne aggódjon, mit mondanak mások!

Tartsa szem előtt, hogy sosem lehet mindenkinek megfelelni és a sikeres emberek is nagyon sok elutasítással találkoztak, míg elértek a csúcsig! A negatív visszajelzéseket ráadásul még előnyére is fordíthatja: fogadjon minden visszautasítást növekedésre való lehetőségként!

  • Figyeljen oda a marketingre, semmiképp se hanyagolja azt el!

Nem csak akkor lehet sikeres egy marketing kampány, ha az jó nagy befektetéssel jár. Hallott már a gerillamarketingről? Ez olyan kommunikációs formát takar, mely rendkívül kis befektetéssel hatalmas hasznot hozhat. Csupán egy ötlet kell és egy kreatív megvalósítás.

Rossz ötlet nem létezik, a gerillamarketingnek csak a képzelet szabhat határt. A jó kampány annyira ötletes, figyelemfelkeltő és kreatív, hogy akik azt látják vagy hallják, még utána is azon gondolkodnak, így nem csupán az első akadályt vettük jól (meglátni, meghallani az üzenetet), hanem a másodikat is (az üzenet ott motoszkál a célcsoportban).

A gerillamarketing részét képezi az úgynevezett vírusmarketing. Hogy egy életszerű példával illusztráljuk, mit is jelent ez, emlékezzen vissza a legutóbbi esetre, amikor például egy jó filmet ajánlott barátainak. A barátai közül, ha nem is mindannyian, de egy páran elmentek a moziba, hogy megnézzék, mit ajánlott nekik. Ha a film elnyerte tetszésüket, másoknak is beszéltek róla, így annak híre szájról szájra terjedt. Ezt nevezzük vírusmarketingnek.

Hogy mit akarunk ezzel sugallni? Azt, hogy ha Ön teljesen ingyen ajánl valamilyen filmet akárkinek (hiszen a mozi ezért nem fizet), akkor miért ne tanácsolná másoknak, hogy részt vegyen az Ön saját üzletében?

  • Alkalmazkodjon!

Amikor belekezd saját üzletébe, időbeosztása is teljesen megváltozik: ez egy új időszak kezdete. Fontos, hogy jól ossza be idejét, hiszen új feladatokat kell ellátnia: többek között találkozókra, tárgyalásokra kell eljárnia és hívásokat kell lebonyolítania.

Ez első olvasatra nagyon egyszerűnek tűnhet, viszont vannak olyan emberek, akiknek hónapokig is eltartott, míg hozzászoktak új életritmusukhoz.

  • Ne csaljon, ne hazudjon és ne is túlozzon!

Az őszinteség a siker egyik nélkülözhetetlen "összetevője" nem csak rövid, hanem közép és hosszú távon is. Soha ne csapja be ügyfeleit, és ne állítson semmi valótlant az eladni kívánt termékekről! Gondoljon arra, hogy a kliens is ugyanolyan ember, mint Ön és nem érdemli meg, hogy visszaéljenek bizalmával. Ráadásul azt sem tudhatja, hogy az élet az üzleten túl mikor sodorja még Önöket egymás mellé.

Akkor se csapjon be senkit, ha azzal eladást menthet meg vagy üzleti partnert szerezhet magának! Végül a hazugság következményei romba dönthetik karrierjét és nem csak a többszintű üzletek körében keltik rossz hírét, hanem az élet más területein is nehezebben fog boldogulni.

Végül pedig, ne túlozzon soha, amikor valakinek a vállalkozásban rejlő lehetőségekről számol be! Mutassa be a valóságot, hogy Ön hogy él meg mindent, hiszen ha Önnek megfelel, másnak sincs szüksége többre. A nagyzolással csak azt éri el, hogy ha ezen embereknek nem úgy alakul karrierje, ahogy Ön azt lefestette, majd Önre mutogatnak, mint kudarcaik okára.

  • Legyen szorgalmas!

Az MLM-vállalkozások nem egyik napról a másikra lesznek sikeresek. Természetesen az eredmények hátterében a rendszer tagjainak erőfeszítése és szorgalma áll. Itt visszagondolhatunk az előző pontunkra, melyben arról volt szó, hogy sose csapjon be másokat. Vannak olyan vállalkozások, melyeknek szinte jelmondatává vált, hogy: „Gazdagodjon meg pillanatok alatt könnyedén, minimális befektetéssel!” Vegye észre, hogy ilyen nem létezik! Ahogy minden üzletben, az MLM-ben is szükség van szorgalomra és erőfeszítésre.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr208519962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása