4 lépésben az MLM-üzletének sikeréig

2016. március 26. 11:08 - Mtrvic

Az életben boldogok, karrierünkben pedig sikeresek szeretnénk lenni. Az MLM világában mindenkinek álma, hogy gyorsan meggazdagodjon, ez azonban nem ennyire egyszerű. Ahhoz, hogy sikeres lehessen, világos célokat kell maga elé kitűznie, kitartóan és szorgalmasan kell dolgoznia.

Sajnos az MLM világáról sokan negatívan nyilatkoznak, hiszen azt számos hazugság övezi. Sokan ígérnek kevés erőbefektetést és hatalmas hasznot rövid idő alatt. A képlet azonban nem ennyire egyszerű. Ha az lenne, vajon nem akarna mindenki belekezdeni a saját MLM-vállalkozásába?

42882411_l.jpg

A múlt heti bejegyzésünkben olyan tanácsokat osztottunk meg, melyek segítenek elindulni a helyes úton. Ebben az írásunkban pedig a siker receptjét és annak négy összetevőjét ismertetjük.

  • Ismeretszerzés

Az első lépés kétségkívül az információszerzés és tájékozódás. Ha a legjobb szeretne lenni, meg kell szereznie az elméleti alapokat a témában. A XXI. században, az internet világában ez nagyon egyszerű: pár kattintással akármiről és akármikor megtudhatunk bármit.

Keresse fel a szakmai fórumokat, olvasson szakmai blogokat, olvassa el a szaktekintélyek műveit! Lehetőségeinek csak kitartása szabhat határt. A konferenciákon és előadásokon való részvétel is előrelendítheti a szakmában. Járjon nyitott szemmel és tegyen szert széleskörű tapasztalatra!

Az üzleti életben kivétel nélkül csak azok járnak sikerrel, akik rendelkeznek a megfelelő tudással.

Összefoglalva: ismeretek nélkül nincs eredmény.

  • Célok

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem lépésenként szeretnének a siker felé haladni, hanem azonnal várják, hogy dőljön a pénz. Ha azonban ezt nem sikerül elérniük, feladják, így nem pénzzel, hanem csak kudarccal „gazdagodnak”.

Fontos, hogy karriere kezdetén ne legyenek óriási elvárásai. Olyan célokat fogalmazzon meg és tűzzön ki maga elé, melyek megvalósítása nem lehetetlen! Az apróbb célok elérése mind a siker felé vezető út állomásai.

Ez azt jelenti, hogy Ön kitűzhet maga elé 50, 100, 250 vagy akár 500 dolláros bevételt 30 nap alatt, de a 4-5000 dollár valószínűtlenül nagy összeg, főleg akkor, ha épp most kezdett bele üzletének építgetésébe. Aki nemrég szállt be, nincs meg a szükséges tapasztalata, készségei, sem ügyfélköre.

Nagyon sok filozófustól, marketing szakértőtől és pszichológustól halottuk már, hogy mennyire fontos, hogy az ember összeírja céljait, hogy egyértelműen lássa azokat maga előtt és az is szem előtt legyen, ha azokat sikerül megvalósítani. Fogadja meg a tanácsot és vesse papírra céljait!

  • A terv

Nem csak a célok megfogalmazása vezet sikerre. Azok megvalósítására is ki kell találnia valamit. Tervezzen, és ne essen kétségbe, ha nem megy azonnal minden úgy, ahogy szerette volna!

Kétségtelen, hogy minden sikertörténet tervvel kezdődött. Fontos, hogy meglegyen minden lépésről lépésre, mert ha nincs, út közben könnyen irányt válthatunk és letérhetünk a cél felé haladó útról. A terv tehát a célhoz vezető lépések összessége. Tervezzen minden nap, minden héten, minden hónapban és évben, tűzzön ki maga elé egyértelmű célokat!

Bármi is történjen, Ön a helyzethez alkalmazkodva folytassa tovább útját! Van az úgy, hogy néha kerülőutat kell tennünk.

  • A terv végrehajtása

A siker negyedik összetevője a tervek végrehajtása. Soha ne tévessze szem elől a gondolatot, mi szerint nincs komoly következménye semminek, amit gondolunk, tudunk vagy hiszünk. Az egyetlen dolog, ami viszont számít, az az, hogy hogyan cselekszünk.

Ellenőrizze bizonyos időközönként (ideális esetben 3 havonta) terveit és bizonyosodjon meg arról, hogy sikerült-e végrehajtani őket! Tartsa szem előtt a célt és ne térjen le a felé vezető útról! Ha azt tapasztalja, hogy egy helyben toporog, ellenőrizze az eszközöket, melyek segítségével megpróbálta tervét végrehajtani. Tényleg ez lenne a módja?

A legfontosabb, hogy akármilyen apró lépéseket is tesz, haladjon előre. Sokkal többet érünk el, ha valamit tökéletlenül csinálunk, mintha semmit nem tennénk, de azt hibátlanul.

Ne feledje, hogy csak a kitartó, keményen, odaadással és határozottan dolgozók érik el céljaikat, még az MLM-vállalkozásokban is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr678520150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása