A bináris kompenzációs rendszer

2016. szeptember 02. 11:14 - Mtrvic

Ha egy bináris rendszerű MLM hálózatba történő belépésről kell meggyőzni valakit, akkor már koránt sincs olyan könnyű dolgunk, mint az unilevel kompenzációs terv esetén. Beszélnünk kell fáról, és annak a gyökeréről, bal és jobb oldalról, lábakról, és semmi garancia nincs rá, hogy az illető megérti, miről is van szó, és miért lesz jó a számára egy ilyen rendszerhez való csatlakozás.

20419006.jpg

Miért született meg a bináris elrendezés?

Az unilevel rendszer egyik legnagyobb hátránya, hogy egy idő után túlságosan is túlterjeszkedik, azaz annyi ember lesz az egyes hálózatokban, amit gyakorlatilag már lehetetlenség kezelni. Ennyi taggal képtelenség a kapcsolatot fenntartani, megoldani az oktatásukat, továbbképzésüket és a motiváció fenntartását.

A másik negatívum az unilevel elrendezéssel kapcsolatban, hogy azok a tagok, akik nem annyira aktívak, előbb-utóbb kiesnek a rendszerből, hiszen velük senki nem foglalkozik, legtöbbször azért, mert a szponzornak sem ideje, sem energiájára nincs rá.

Ezek a negatívumok adták az ötletet és az ösztönzést arra, hogy megszülessen az első bináris kompenzációs rendszer, ami a kettes szám köré épül, és csak két tag toborzását engedélyezi minden egyes szintre.

A bináris kompenzációs rendszer felépítése

A bináris elrendezés valójában nem olyan bonyolult, hiszen úgy épül fel, mint egy családfa. A tetején található szponzor alá két tag kerülhet, és ugyanez a helyzet minden további személlyel is, vagyis kettőben van maximálva az egyes szintekre kerülő tagok száma.

De mi történik akkor, ha Ön három tagot szeretne bevenni a hálózatba? Ebben az esetben ketten kerülhetnek Ön alá, a harmadik személy esetén pedig nincs egyéb választás, mint hogy eggyel lentebbi szintre kerüljön, azaz a kettő közül valamelyik személy alá.

Ebben az esetben a hálózat mélysége nincs limitálva, vagyis annyi szint hozható létre, amennyit csak szeretne. És ez eddig még nem is tűnik olyan komplikáltnak, de a java még hátravan. Megkülönböztetünk ugyanis jobb és bal lábat, ami pedig az adott hálózat növelését, vagyis feltöltését illeti, az történhet kívülről és belülről is, attól függően, mi az elérendő cél.

Az erőláb és a profitláb

A bináris rendszerben a jobban teljesítő lábat erőlábnak, míg a rosszabb eredményt felmutatót profitlábnak nevezik. Amikor Ön három embert hoz, akkor a harmadik az erőláb pozíciójába kerül, a profitlábat annak a személynek kell feltöltenie, aki Ön alatt van a hierarchiában.

A bináris rendszerrel ezzel együtt az a legnagyobb probléma, hogy ha elkezdjük szépen feltölteni a sorokat, akkor ehhez annyi ember kellene, amennyit szinte képtelenség találni. Ráadásul ők nagy valószínűséggel semmit nem keresnek majd az üzlettel, ezért nem sok értelme van a mennyiséget növelni.

Hogy a helyzet kicsit jobb legyen, nem a sorokat töltik fel az új belépőkkel, hanem a fán lefelé vagy mindig a jobb, vagy mindig a bal lábra kerül az új belépő, és így valamennyi tag rendelkezik majd egy saját, illetve egy közös lábbal. A közös lábra kapja az illető felülről az újabb lábat, az egyéni lábra pedig ő maga toboroz tagot.

Hogyan történik a kompenzáció a bináris elrendezés esetén?

A bináris kompenzációs terv esetén a kifizetések egy pontozásos rendszer alapján történnek. Ha például az egyik láb 500 pontnyi forgalmat bonyolít, a másik pedig 1.000-et, akkor az 500 pont 10%-a kerül kifizetésre, mint jutalék. Éppen ezért hívják a gyengébben muzsikáló lábat profitlábnak, mert pénzt csak ebből lát a szponzor. Az erős láb pedig továbbviszi a pontjait a következő kifizetésre.

Éppen ezért fontos, hogy a két láb teljesítményét nagyjából egy szinten tartsuk, mert különben nem csurran-csöppen túl sok a pénztárcánkba.

Azért van a rendszernek előnye is, ami nem más, mint az, hogy csak két emberrel kell foglalkozni, ami nem teljesíthetetlen feladat. Ráadásul egy bináris elrendezésű MLM hálózatot könnyebb is építeni, éppen azért, mert mindenkinek csak két tagot kell hoznia, ezért nagyobb a sikerélmény is, amit sokan díjaznak.

Egy bináris kompenzációs rendszerhez természetesen olyan MLM szoftverre van szükség, ami figyelembe veszi mind a rendszer, mind a cég sajátosságait, és ezek alapján készül, egyénre szabottan.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr9211662098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása