Melyek voltak a legnagyobb direkt értékesítéssel foglalkozó cégek 2015-ben?

2016. augusztus 24. 14:10 - Mtrvic

Ha vetünk egy pillantást az MLM rendszerben működő hálózatokra, akkor jól látható, hogy a szépségipar dominál közöttük. Ezek után nem csoda, ha a legsikeresebb, azaz a nemzetközi szinten legnagyobb árbevétellel rendelkező vállalkozások között is szép számmal találunk kozmetikai cikkeket forgalmazó cégeket.

A mai trendekre továbbá egyre inkább jellemző, hogy nem csak kézzelfogható termékek szerepelnek a megvásárolható áruk listáján, hanem szolgáltatások és digitális termékek is.

38435779_l.jpg

Amway, Avon és Herbalife az első három helyen

Az Amway-re sokan emlékezhetnek nálunk is, hiszen talán ez volt első nagy MLM-es hálózat, ami tömegeket mozgatott meg. Bár az utóbbi időben kevesebbet hallani a cégről Magyarországon, de világszerte tartja az első helyét, méghozzá elég szép éves árbevétellel.

A második helyen az Avon áll, a harmadik pozíciót pedig a Herbalife birtokolja, igaz, a cég árbevétele csupán a fele az első helyen található Amway-nek.

A szépségápolási termékeket forgalmazó Avon nálunk is stabil pozíciót tölt be, amit többek között a kiterjedt hálózatnak, és a rendszeres hirdetéseknek is köszönhet. A Herbalife fő profilja a különféle táplálékkiegészítők – például shake-ek –, de saját bőrápolási családot is kínál a fogyasztóknak.

Az első tízben a Tupperware és a Nu Skin

Ha a globális értékesítéseket nézzük, akkor a konyhai kiegészítőket és eszközöket kínáló Tupperware-t a kilencedik helyen találjuk a 2015-ös árbevételek alapján. Az 1946-ban alapított cég termékeinél a praktikum mellett a designra is sokat adnak, ami ma már alapvető elvárás.

A kozmetikai cikkek értékesítésével foglalkozó Nu Skin a tavalyi évben az előkelő kilencedik helyet szerezte meg, ami kiváló eredménynek tekinthető, különösen, ha azt nézzük, hogy ebben a szegmensben mekkora a verseny.

Az első tízben még ott találhatjuk az ugyancsak a szépségiparban tevékenykedő Mary Kay-t, és a többek között porszívókat is áruló Vorwerket is, ami azt mutatja, hogy ma már szinte nincs olyan szegmens, amit az MLM hálózatok ne fednének le.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr3411648956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása