Az AIDA modell első „A” betűjéről

2016. április 22. 11:25 - Mtrvic

Korábban már volt arról szó, hogy az értékesítéshez az értékesítő részéről széleskörű tájékozottságra van szükség. Nem elég, ha mindent tud a termékről vagy szolgáltatásról, ismernie kell a különféle értékesítési technikákat is. Csak akkor lehet sikeres, ha jókor, jó időben, kreatívan alkalmazza azokat.

Az úgynevezett AIDA modellt szem előtt tartva nagy sikereket érhetünk el az eladás terén. Mit is takar ez a modell? Összefoglalja, hogy miként működik ideális esetben a reklám, melynek célja az eladás ösztönzése.

22997784_l.jpg

Ahogy gyanítani lehet, a mozaikszó 4 angol nyelvű szó kezdőbetűjéből épül fel. A, mint attention (figyelem felkeltése); I, mint interest (érdeklődés felkeltése); D, mint desire (vágy felkeltése); és végül A, mint action (aktiválás).

Jelen bejegyzésünkben szeretnénk bemutatni az AIDA modell első „A” betűjét. Nézzük csak, miről van szó!

Attention (figyelem felkeltése)

A figyelem felkeltése annyit jelent, mint áttörni a falat annak érdekében, hogy a közömbösség érdeklődéssé alakuljon át. Hogy hogyan lehet ezt elérni? Különféle technikákat alkalmazva, így például bókolni az ügyfélnek, dicsérni őt, hogy még fontosabbnak érezze magát.

Emellett az értékesítő kifejezheti háláját, ezzel szimpatikussá válik, hiszen sokan érzékenyek a köszönetnyilvánításra. Hogy mit lehet megköszönni az ügyfélnek? Például a figyelmét, hogy drága idejét ránk áldozta.

A kíváncsiság felébresztése is hatásos technika: szinte minden ember kíváncsi természetű, főleg, ha elhúzzák előttük a mézes madzagot. Nem kell egyszerre minden információt rázúdítani az ügyfélre. Csepegtesse az információt, hagyja, hogy kíváncsi legyen: így nagyon izgalmas beszélgetés bontakozhat ki Önök között!

A hitelesség nagyon fontos, így az is, hogy tényeket sorakoztasson fel, tényekkel érveljen! Emellett meséljen ügyfelének a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos legfrissebb hírekről!

Az is nagyon fontos, hogy keltse azt az érzést ügyfelében, hogy Ön mindig ott lesz, hogy segítsen neki. Mindenkinek szüksége van a biztonság érzetére, így klienseinek is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr988654632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása