Mire jó az MLM?

2016. október 28. 13:32 - Mtrvic

MLM-rendszerű értékesítésre nem minden termék és nem minden elképzelés alkalmas. Fontos megvizsgálni a cég struktúráját, hiszen az arra alkalmatlan felépítésű cégek csak szenvedni fognak az MLM szabályrendszerében. Van önnek pár jó tippünk, amennyiben most fontolgatja MLM-cég alapítását, vagy ha esetleg a már meglévő cégét szabná át az MLM követelményeinek megfelelően. 

10127839_l.jpg

Az MLM egy működő és gyümölcsöző üzleti modell (erre az elmúlt 20 év sikeres magyarországi MLM-cégei szolgálnak ékes bizonyítékul), de van arra is bőven példa, hogy egy MLM-cég végül nem tudott hosszabb távon sikeres maradni. 

Pedig az MLM nem lenne annyira bonyolult, ha a cégvezetők figyelembe vennének pár olyan törvényszerűséget, ami nélkül nem lehet sikeres MLM-céget üzemeltetni. 

A termék 

Legyen rendben a termék. Ez így roppant egyszerűnek és talán egy kicsit légből kapottnak tűnik, de itt kezdődik minden. Amennyiben a termék silány minőségű, vagy túl drága a minőségéhez képest, akkor kérészéletű lesz az MLM-cégünk. Lehetnek bármilyen professzionális értékesítőink, ha a vásárlók becsapva érzik magukat, akkor legközelebb szinte biztos, hogy nem fognak tőlünk vásárolni. 

A javadalmazás 

Amennyiben a cégvezető nem partnerként tekint az értékesítőkre, hanem csupán beosztottként, akkor értelemszerűen a javadalmazás sem lesz olyan, ami kellőképpen motiválná az értékesítőket. Az értékesítő a cégvezető partnere, aki természetesen a vállalati hierarchiában a cégvezető alatt helyezkedik el, de rendkívül nagy (ha nem a legnagyobb!) szerepe van a cég sikeressé tételében.  

Ne sajnáljuk az értékesítőktől a megfelelő javadalmazást, hiszen ők viszik a termékünk jó hírét és ők adják el a terméket! 

Az elszámolási rendszer 

A vevő, az értékesítők, a menedzsment és a tulajdonosi kör egyaránt lássa át az elszámolási rendszert. A korrektség és a kiszámíthatóság rendkívül fontos ebben az üzletágban, a kiszámíthatóság pedig önmagában is kellő motivációt ad egy precíz és ambiciózus értékesítőnek. 

Ezek az alapok, ha a fenti három pont nem teljesül, akkor gyakorlatilag esélyünk sincs arra, hogy sikeres MLM céget építsünk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr1911845955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása