Könyvajánló

2016. május 13. 15:53 - Mtrvic

Simon Sinek: Kezdj a miérttel!

Jelen bejegyzésünkben egy olyan könyvről írunk, melynek elolvasása bármely MLM-vállalat dolgozói számára kötelezőnek kéne lennie. A továbbiakban ki is fejtjük ennek okát, azonban először nézzük csak, ki is a könyv írója? Miért hitelesek szavai?

Simon Sinek stratégiai kommunikációt tanít a New York-i Columbia Egyetemen. Ő az „arany kör” ötletének atyja, aki úgy döntött, gondolatait egy könyvben foglalja össze, hogy az hasznára legyen mindazoknak, akik példáját követve szeretnének sikereket elérni az üzleti világban. Szintén népszerűségét erősíti az a tény, hogy rendszeresen publikál olyan lapokban, mint a New York Times, a Wall Street Journal, a The Washington Post vagy a Huffington Post.

17624885_l.jpg

De mit is jelent az „arany kör”? Simon Sinek szerint minden sikeres ember egy egyszerű sablont alkalmaz, mely hozzásegíti őt a sikerekhez. Felmerülhet bennünk, hogy miért az Apple a legnagyobb presztízsű vállalat, mely szórakoztató elektronikai cikkeket kínál, amikor versenytársai is képesek ugyanazt a minőséget produkálni.

Sinek szerint, mielőtt vállalakozásba kezdünk, fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mi vele a célunk, miért csináljuk. Erre a kérdésre nem az a válasz, hogy a profitért. A bevétel csak egy eredmény. Akkor járunk jó úton, ha megtaláljuk a választ a következő kérdésekre: „Miben hiszek? Milyen célt szolgálok?”

Az angol üzletember állítja, hogy a dolog nyitja a biológiában és nem a pszichológiában rejlik. Az agykéreg felel a racionális gondolkodásért, a középső alatt a limbikus rendszert értjük. Az agy ezen felépítését Sinek az arany körrel hozza össze. Hogy ez mit jelent? A kör külső része a felszínt, tényeket mutatja (hogy a vállalatok mit csinálnak), a középső pedig az érzelmekre hat (hogyan és miért csinál valamit a vállalat).

A felszínt, adatokat mindenki látja, mégis, nagyon sok vállalat elköveti a hibát, hogy azt hangsúlyozza, mit csinál. Sinek a dolog nyitját azonban a „miért”-ben látja.

A könyv számos tanáccsal szolgál és éppen ezért kezdtük úgy bejegyzésünket, hogy Sinek művét mindenkinek kötelező lenne elolvasni, aki az MLM világában mozog.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr498714208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása