Kompenzációs rendszerek az MLM-es értékesítésben

2016. augusztus 27. 11:12 - Mtrvic

Az MLM rendszerekben alkalmazott kompenzációs rendszereknek számtalan fajtája létezik, amiknek egytől egyig megvannak az előnyei, de ugyanakkor a korlátai is. Ha valaki egy saját hálózatot szeretne indítani, akkor érdemes megfontolnia, melyik a leginkább ösztönző és átlátható rendszer, de igaz ez akkor is, amikor egy hálózatos értékesítési rendszerhez akarunk csatlakozni.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az MLM szoftvert is ennek megfelelően, vagyis az egyedi igények alapján kell megtervezni és fejleszteni, hogy az valóban az adott elvárásokra szabott legyen.

Az MLM hálózatoknál leggyakrabban alkalmazott kompenzációs rendszerek a mátrix, az unilevel, a breakaway és a bináris.

11562859.jpg

A mátrix terv

A mátrix rendszer sajátossága, hogy korlátozza az első szinten található forgalmazók számát, és öt főben maximálja azokat. A leggyakoribb modellek a 4x7, az 5x7, a 3x9 és a 2x12. Ennek a rendszernek az a legnagyobb előnye, hogy az alsóbb szinteken lévőket motiválja arra, hogy embereket szervezzenek maguk alá. 

Amikor ugyanis az első szint betelt, a további értékesítők a másodikra vagy az alá kerülnek, akik azután tovább építik a hálózatot, aki pedig a csúcson van, ennek az előnyeit is élvezi.

Az unilevel rendszer

Az unilevel rendszer esetén a mélységi építkezés a korlátozott, de az első szintre korlátlan számú értékesítő szervezhető be. Ami azt is jelenti, hogy az újonnan belépők nem kerülnek a harmadik, negyedik szintre.

Ennél a rendszernél minden egyes tag annyi embert szervezhet be maga alá, amennyit csak akar, és az a mélységi szint is meghatározott, ahonnan még részesedik az értékesítések után a piramis csúcsán álló személy.

A bináris kompenzációs rendszer

A bináris rendszer esetén csak két ember – úgynevezett láb – beszervezésére van lehetőség, és a kifizetés csak akkor valósul meg, ha ez a két láb nagyjából azonos forgalmat bonyolít le, ami sok esetben nem teljesül.

Itt még nincs vége a sornak, hiszen rengeteg kompenzációs rendszer létezik a fentieken kívül is. És ezekhez természetesen más-más MLM szoftver szükséges, amiben mi örömmel segítünk ügyfeleinknek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr6711649042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása