Az ideális értékesítő

2016. április 07. 18:03 - Mtrvic

A következőekben bemutatjuk, milyen alapvető tulajdonságokkal és készséggel kell rendelkeznie annak, aki eredményes értékesítő szeretne lenni MLM-üzletében.

Hogy az eredményességhez az értékesítőknek mire van szüksége, azt általában a vezetők, különösképp az értékesítési vezetők határozzák meg. Éppen ezért minden egyes vállalat saját profillal rendelkezik, mely saját célpiacához, célközönségéhez és az általa kínált termékekhez és szolgáltatásokhoz alkalmazkodik.

44715921_l.jpg

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a különböző vállalatok értékesítőinek profilja sok tulajdonságában megegyezik. Vannak olyan alapvető értékek és tulajdonságok, melyek általánosan jellemzik az eredményes értékesítőt és a profil kialakításakor ezeket veszik alapul.

A sikeres eladót három alapvető tulajdonság jellemzi: a pozitív hozzáállás, személyes és eladási készségek, és a vállalat, valamint annak a termékeinek és szolgáltatásainak alapos ismerete.

A sikeres értékesítő első alapvető jellemzőjeként említettük pozitív hozzáállását. De ezt hogyan tudja kifejezni? Például úgy, hogy elkötelezettséget mutat munkája iránt. Ez azt jelenti, hogy a dolgozó mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalatot segítse céljainak elérésében. Ide sorolhatjuk még az eltökéltséget, lelkesedést, türelmet, dinamizmust, őszinteséget, felelősségtudatot, bátorságot és megbízhatóságot is.

Az eredményes eladó második alapvető jellemzője, hogy rendelkezik egyéni és értékesítési készségekkel. Egyéni készségek közé sorolhatjuk a figyelmet, a jó memóriát, kreativitást, azt, hogy rendelkezik csapatszellemmel, a fegyelmezettséget, empátiát és a jó kommunikációt. Az értékesítési készségek között említhetjük például az ügyfelek megtalálásának, a kapcsolatok fenntartásának, az eredményes előadások megtartásának képességét.

Végül pedig az ideális értékesítő harmadik alapvető jellemzője, hogy jól ismeri munkáját, a vállalatot, melynek részét képezi, valamint az általa kínált termékeket és szolgáltatásokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr108576644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása